Gelænderreb

Dokumentation fra T.Ydegaards "leg og liv i træerne".

Uddrag fra Vejledning 1: Leg og liv i træerne fra DGI6. Liv i træerne
Leg og liv i træerne er mere end blot at klatre op og ned. Med slynge- og skovarbejdermetoderne kan flere bevæge sig i samme træ på samme tid, og man kan udforske træets forskellige grene og stammer. Med rebbroer og gelænderreb har man alternative sikringsmetoder og kan opholde sig i trækronerne i længere tid ad gangen. Tag termoflaske og madpakke med - eller hængekøje, så man kan overnatte deroppe !


Ældre Udgivelse                                    Nyeste Udgivelse6.1 Gelænderreb
Gelænderreb er en metode, som kan bruges, når mange mennesker ønskes i træet på en gang.

Under opsætning sikres med slynger. undervejs fæstnes gelænderrebet (det statiske reb) til mellemsikringer (slynge med karabin, fæstnet til grene eller stamme med slyngstik) med et dobbelt ottetal med fast øje.

Gelænderreb kan gå op og ned i det samme træ, der kan laves afstikkere ud af grenene og cirkler oppe i trækronerne. Her kan hele holdes samlet.

Gelænderreb bruges som sikring under klatring. Man følger rebets gang op og ned. Indbinding foregår med to slynger, hver med en karabin i hver ende. Begge slynger fæstnes med karabiner til selens indbindingsløkke. De to andre karabiner fæstnes omkring rebet. Der klatres. Ved hver mellemsikring flyttes karabinerne om rebet én af gangen forbi mellemsikringen. På den måde er man hele tiden sikret, og kan aldrig falde længere end ned til næste mellemsikring.

Der kan være en person på rebet mellem hver mellemsikring.

Man sikrer sig med slynger eller skovarbejdermetoden, når gelænderrebet tages ned.